iOS 13 vam bo omogočil, da odstranite lokacijo fotografij, preden jih daste v skupno rabo

iOS 13 vam bo omogočil, da odstranite lokacijo fotografij, preden jih daste v skupno rabo





Vsakič, ko posnamete fotografijo ali posnamete video s svojim iPhoneom ali iPadom, ta datoteka nosi s seboj nekatere informacije, povezane z vami, na primer koordinate lokacije.



V čem je problem? Sprva nobena, a nenavadna oseba bi morda vedela njegov naslov, na primer, če ji v roke pade njegova fotografija, posneta v njegovi sobi.

steam skrivanje dejavnosti pred prijatelji

Za večji nadzor nad zasebnostjo uporabnikov vam iOS 13 ponuja možnost, da lokacije ne vključite v fotografije in videoposnetke, ki jih ima iOS.



Lokacijsko funkcijo na fotoaparatu iOS je že dolgo mogoče izklopiti, še preden smo fotografirali ( Nastavitve> Zasebnost> Lokacijske storitve> Kamera ). Vendar tega ne želimo vedno storiti, saj so te informacije koristne v nekaterih aplikacijah. IOS Fotografije Aplikacija rada loči vaše fotografije po krajih, kar je mogoče le, če imajo datoteke podatke o lokaciji.



IOS 13 vam bo omogočil, da onemogočite lokacijo posamezne fotografije samo za skupno rabo. Tako vam ni treba izklopiti privzete funkcije sistema in slediti svojim slikam.

kako se pridružiti ekipi pokemon go

Ko delite fotografijo ali videoposnetek, boste na vrhu okna videli povezavo do možnosti.



Ko se ga dotaknete, boste videli možnost odstranitve podatkov o lokaciji iz te datoteke. To bo uporabljeno samo za sliko, ki jo pošlje skupna raba, ne da bi spremenili sliko, ki bo ostala v vašem albumu fotografij.



Tako boste ohranili več svoje zasebnosti, ko boste svoje fotografije in videoposnetke delili tam zunaj.

kako nastaviti makro tipke -

IOS 13 je trenutno v fazi testiranja in naj bi bil širši javnosti objavljen šele septembra.

Glej tudi: iOS 13 bo omogočil posnetek zaslona celotne strani spletnega mesta