Kako izklopiti pogled zemljevida v Google Foto

Ali želite v Google Foto izklopiti pogled zemljevida? Trenutno Google Photos prenavlja svoj videz. Vendar se osredotočajo na preglednost ali preprostost. Nova funkcija, dodana 'pogled zemljevida', zdaj združuje vaše slike in jih doda na interaktivni zemljevid. Kaj pa, če ne potrebujete lokacije svojih slik za prikaz na zemljevidu?





Delovanje pogleda zemljevida:

Ta novi interaktivni pogled zemljevida uporablja geografske oznake, ki so pritrjene na vaše slike, za prikaz na njihovih lokacijah na zemljevidu. Google Foto je imel funkcijo, kjer so naštete vse slike, posnete na določenem mestu. Toda tega mesta si ne ogledujete le med ogledovanjem fotografij.



V pogledu zemljevida so navedena tudi območja, ki jih pogosto fotografirate, da vam olajša ali olajša iskanje teh fotografij. Ne želite, da nastavitev lokacije ostane vklopljena, samo da uporabite najnovejšo funkcijo. Lokacijo pa radi vklopite, če želite, da se fotografije prikazujejo v pogledu zemljevida.

Pokaži pogled zemljevida v storitvi Google Photos - lahko to storite?

No, najnovejša funkcija pogleda zemljevida je le del aplikacije Google Photos. Torej ni tehnike, ki bi jo popolnoma izklopila. Prav tako se nahaja na dnu zavihka 'Iskanje', ki potrebuje druge funkcije, kot je 'Ljudje'.



Če pa ste zaradi svoje varnosti napeti, lahko uporabite nekaj navodil, s katerimi zaščitite svoje fotografije pred prikazom zemljevida Google Photos.



Kako zaščititi pogled zemljevida pred prikazom fotografij

Kot smo že omenili, najnovejši pogled zemljevida uporablja geografske oznake, ki so že povezane z vašimi fotografijami. Vendar pa Geotagovi vsebujejo tudi podatke o lokaciji, kjer so bile slike posnete. Če v napravi še nimate lokacije, bo Google poskušal izračunati, kje je bila slika zajeta, odvisno od različnih dejavnikov, kot so lokacija nalaganja, prijave itd.

Kako izklopiti pogled zemljevida v Google Foto



Odstranite podatke EXIF

Fotoaparat shrani informacije o zajemanju slik v obliki EXIF. Vsebuje pa osnovno znanje o vašem telefonu, fotoaparatu in tudi lokaciji (če ste jo vklopili). Lahko pa si enostavno ogledate metapodatke o svoji lokaciji, povezane s fotografijami v storitvi Google Photos, in izbrisati te informacije so precej dolgočasne. To lahko storite tudi z uporabo neodvisne aplikacije. Tukaj je aplikacija, znana kot Photo Exif Editor ( Android | ios ), ki omogoča enostaven ogled in urejanje metapodatkov na slikah.



Ko namestite aplikacijo v telefon, jo preprosto zaženite in kliknite »Fotografije«.

premagati sabre mods ne deluje

Zdaj izberite slike iz galerije. Izberete lahko tudi različne slike. Ko izberete svoje slike, kliknite ‘Exif’ v zgornjem desnem kotu.

Izberite »Geolocation«, da izbrišete Geotags s svojih fotografij. Kliknite »Shrani« v zgornjem desnem kotu, da shranite spremembe fotografij.

Izbrišite Geotagging iz fotoaparata

Vaša kamera je glavni kršitelj, ko poskušate dodati metapodatke o lokaciji. Upajmo, da obstaja možnost, da si to zagotovimo. Opomba: Ta nastavitev se razlikuje od mobilne naprave do druge. Lahko pa ga tudi precej enostavno najdete.

Korak 1:

Najprej v Androidu zaženite aplikacijo kamere in pojdite v Nastavitve.

2. korak:

Na dnu nastavitev poiščite »Lokacijske oznake«, »Geotagi«, »GPS oznaka« itd. To nastavitev izključite ali onemogočite.

Odstrani zgodovino lokacij

Google beleži, kam lahko greste in kje ste bili. To znanje lahko uporabi za pritrditev geotagov na vaše slike. Če želite v Googlu odstraniti svojo zgodovino lokacij, si oglejte spodnji članek.

Zaključek:

Tu je vse o izklopu pogleda zemljevida. Če imate kakršna koli vprašanja in vprašanja v zvezi s tem, nam to sporočite v spodnjem oddelku za komentarje!

Preberite tudi: